Jídelní lístek ISAS Studijní materiály

KUCHAŘ VYSOČINY JUNIOR 2018 open

Obchodní akademie a Hotelová škola Havlíčkův Brod pod záštitou Ing. Jany Fialové, MBA, radní Kraje Vysočina a Asociace kuchařů a cukrářů pořádala 5. dubna 2018 za účasti mezinárodně uznávaného francouzského kuchaře Philippa Milla, držitele dvou hvězd Michelin, 3. ročník gastronomické soutěže žáků střední škol Kraje Vysočina a vybraných partnerských škol, které se zúčastnili i naši žáci Michaela Nekulová (KČ 2) a Martin Koukal (KČ 2). Soutěžilo se ve dvou kategoriích. První soutěžící připravila čtyři porce studeného předkrmu, kdy povinnou surovinou byl med. Druhý soutěžící pak připravoval čtyři porce hlavního chodu s přílohou, kdy povinnou surovinou byla vepřová panenka. Martin Koukal porotě předložil „Vepřovou panenku plněnou špenátem a Mozzarellou se šťouchanými bramborami a špenátovou palačinkou plněnou kapustovým ragú“, s tímto menu se umístil v bronzovém pásmu. Oběma soutěžícím blahopřejeme k dosaženým výsledkům a děkujeme za reprezentaci školy.

Mgr. Dana Durdová, učitelka OV, doprovod